Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram İşletme Hesabı Nedir?

Güncelleme Tarihi: 10.05.2024

İçindekiler;

En popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram’ı kullanan bireysel kullanıcıların yanı sıra kurumsal kullanıcılar da bulunuyor. Instagram’ı marka bilinirliği yaratmak, satış yapmak gibi amaçlar ile kullanan işletmeler çoğu zaman Instagram işletme hesabını tercih ediyor. Çünkü instagram işletme hesabında markalar birçok istatistiksel veriye ulaşabiliyor ve böylece iş süreçlerini de geliştiriyor.

 

Bazı işletmeler Instagram işletme hesabı açma işlemlerini kolayca yapabilirken bazıları ise instagram şirket hesabı açma sürecinde problem yaşayabiliyor. Instagram İşletme Hesabı Nedir? Instagram Nasıl Açılır adlı bu yazımızda sizlere Instagram şirket hesapları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek Instagram’da şirket hesabı açma hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Instagram İşletme Hesabı Nedir

 

Instagram İşletme Hesabı Nedir?

 

Instagram işletme hesabı, markaları ve işletmelerin Instagram’da marka tanıtımı yapmak, hedef kitlelerine ulaşmak, ürün tanıtımı yaparak satış yapabileceği bir hesap türüdür. Instagram işletme hesapları bireysel hesaplardan farklı olarak birtakım özellikler ile işletmelerin kullanıma sunmaktadır.

 

Instagram İşletme Hesabı Avantajları

 

Instagram işletme hesabına geçmek isteyen işletmeler instagram şirket hesabı kurarak belirli avantajlardan yararlanabilmektedir. Instagram İşletme Hesabı Avantajları şunlardır:

 

  • Hedef kitlenizin ve takipçilerinizin markanız ile daha kolay bir şekilde iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.
  • Instagram’da paylaştığınız gönderi, reels ve storylerin ne kadar kişiye ulaştığı, hangi zaman dilimlerinde izlenme ve etkileşim aldığı gibi istatistiklere ulaşabilirsiniz.
  • Adres ekleme özelliği sayesinde fiziksel bir mağazanız bulunuyorsa Instagram işletme hesabınız üzerinden fiziksel mağazanıza ziyaretçi çekebilirsiniz.
  • Instagram hesabınız üzerinden reklam verebilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay ulaşabilirsiniz.
  • Instagram’da bir mağaza kurabilir ve satış yapabilirsiniz.
  • Hızlı yanıtlar özelliği sayesinde aldığınız mesajlar için otomatik yanıtlar oluşturabilir ve böylece hedef kitleniz ve takipçileriniz ile daha kolay bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.
  • Instagram hesabınızı Facebook sayfasına da bağlayarak daha kolay bir şekilde istatistiksel verilerinizi kontrol edebilirsiniz.

 

Instagram işletme hesabı açmak birçok avantaj sağlıyor olsa da gizli profil kullanamama gibi belirli dezavantajlar da sunar. Bu nedenle instagram’da işletme hesabı açmak isteyen kişi ve işletmelerin gizli profil kullanamayacağını bilmesi gerekmektedir.

 

Instagram İşletme Hesabı Avantajları

 

Instagram İşletme Hesabındaki Özellikler

 

Instagram işletme hesabı, işletme hesabındaki özelliklerden dolayı markalar tarafından tercih edilen bir hesap türüdür. Çünkü bireysel instagram kullanımından ziyade daha önce sizlerle de paylaştığımız gibi Instagram şirket hesaplarında belirli özellikler bulunmaktadır.
 

  • Telefon: Instagram profiline eklenen bir buton sayesinde markaların hedef kitlesinde ya da takipçileri arasında yer alan kişiler ilgili markaya telefon edebilmektedir.
  • E-mail: Yine telefon özelliğinde olduğu gibi Instagram işletme hesaplarına bir e-mail butonu eklenmektedir. Bu özellik sayesinde instagram’daki takipçileriniz ve hedef kitleniz size mail gönderebilmektedir.
  • Adres: Instagram işletme hesabı olan markalar adres özelliği sayesinde fiziksel mağazalarına ve dükkanlarına kişi çekmek için yol tarifi ekleyebilmektedir.
  • Analiz ve İstatistikler: Instagram işletme hesaplarına daha fazla analiz ve istatistiksel veriler sunmaktadır. Instagram’ın sağ üst bölümüne eklenen analiz ve istatistikler sayesinde işletme hesabı olan kişiler daha fazla analize ulaşabilmektedir.
  • Gönderi Zamanlama ve Planlama: Instagram işletme hesapları bir meta business süite hesabı ile bağlandığında gönderi planlaması yapılabilmekte ve işletmeler gönderilerini zamanlayabilmektedir.
  • Reklam: Instagram işletme hesapları Instagram’dan reklam verebilmekte ve reklamlar ile ilgili istatistikleri inceleyebilmektedir.
  • Eylem Düğmeleri: Instagram iş ortaklarından alacağınız bir hizmet ile veya yapacağınız bir ortaklık sözleşmesi ile “Yemek Siparişi Verme, Rezervasyon Yapma, Yer Ayırtma ve Potansiyel Müşteri Formu” düğmelerini ekleyebilirsiniz.

 

Bireysel instagram hesaplarının yanı sıra instagram işletme hesabı olan kişi ve işletmeler bu özelliklere ulaşabilmekte ve instagram’ı daha efektif bir biçimde kullanabilmektedir. Sizler de bu özelliklerden yararlanmak istiyorsanız Instagram işletme hesabı açma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

 

Instagram işletme hesabı nasıl açılır sorusuna yanıt arayan kişilerin özellikle birkaç adımda Instagram işletme hesabı açabileceğini bilmesi gerekir. Gelin şimdi instagram işletme hesabı nasıl açılır hep beraber bir göz atalım:

 

  • İlk olarak instagram profilinize giriş yapın ve ayarlar simgesine dokunun.
  • Hesap bölümüne tıklayın.
  • Bu bölümde yer alan profesyonel hesaba geçiş yap butonuna tıklayın. Buraya tıkladıktan sonra işletmenize ilişkin detayları paylaşın.
  • İşletme kategorisini seçin.
  • Ardından içerik üretici olarak mı yoksa işletme olarak mı profesyonel hesaba geçiş yapmak istediğinize karar verin. Instagram’da şirket hesabı açmak istiyorsanız “işletme” butonuna tıklayın.

 

Bu adımları tamamladıktan sonra sizler de Facebook sayfanızı Instagram profilinize bağlayabilir E-posta adresi, Fiziksel adres ve telefon numarası gibi bilgilerinizi instagram profilinize ekleyebilirsiniz.

 



 

Instagram İşletme Hesabındaki Herkese Ait İletişim Bilgilerini Düzenleme

 

Instagram işletme hesabı açma adımlarını tamamladıktan sonra profilinizde yer alacak olan instagram işletme hesabındaki herkese ait iletişim bilgilerini düzenleme çalışmalarını da yapabilirsiniz. Bu alanda Facebook sayfası, Kategori, İletişim Seçenekleri, Eylem Düğmeleri ve Profil Görünümünü özelleştirebilir ve profesyonel bir instagram şirket hesabı oluşturabilirsiniz.

 

Instagram İşletme Hesabındaki Herkese Ait İletişim Bilgilerini Düzenlemek için:

 

  • Instagram profilinize giriş yapın.
  • Profili düzenle bölümüne tıklayın. Tıkladıktan sonra sayfanın en alt bölümüne gelin.
  • Bu alanda göreceğiniz Sayfa, Kategori, İletişim Seçenekleri, Eylem Düğmeleri ve Profil Görünümü alanlarından bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

 

Instagram İşletme hesabı açma işleminden sonra düzenleme yaparken bu alanlarda belirli düzenlemeler yapabileceğinizi de bilmeniz oldukça önemlidir. Gelin şimdi hep beraber bunlara da detaylı bir şekilde göz atalım.

 

  • Sayfa: Instagram İşletme Hesabındaki Herkese Ait İletişim Bilgilerini Düzenleme süreçlerinde Sayfa düzenlemesi yapmak için bir Facebook sayfası oluşturabilir ya da kendinize ait yeni bir sayfa açabilirsiniz.
  • Kategori: Instagram işletme hesabınıza bir kategori belirleyebilirsiniz. Bu kategoriyi “Profilde Göster” bölümüne tıklayarak profilinizde gösterebilir ya da gizleyebilirsiniz.
  • Adres: Herke açık işletme bilgileri bölümünde yer alan adres bölümünden iş e-posta adresi, iş telefonu, iş adresi ve Whatsapp Business telefon numarası ekleyebilirsiniz.
  • Eylem Düğmeleri: Instagram profilinizde yemek siparişi, yer ayırtma, rezervasyon yapma ve potansiyel müşteri formu ile bilgi toplama gibi eylem düğmeleri ekleyebilirsiniz.
  • Profil Görünümü: Bu bölümde profilinizin görünümünü özelleştirebilirsiniz. Bu bölümde yer alan kategori etiketini göster veya iletişim bilgilerini göster kutucuklarını aktif ederek bu bilgilerin profilinizde gözükmesini sağlayabilirsiniz.

 

Instagram işletme hesabı açma işleminizin ardından bu adımları tamamlayarak sizler de instagram şirket hesabınızı düzenleyebilir ve böylece hedef kitlenizin ve takipçilerinizin sizinle ve markanızla daha hızlı ve kolay bir şekilde iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.

 

Instagram İşletme Hesabından Kişisel Hesaba Geçme

 

Instagram işletme hesabınızı dilediğiniz takdirde kişisel hesaba döndürebilmeniz mümkündür. Instagram işletme hesabından kişisel hesaba geçmek için:

 

  • Profilinize giriş yapın.
  • Ayarlara tıklayın.
  • Hesaplar bölümüne girin.
  • Bu bölümde yer alan Kişisel Hesaba Geçe tıklayın.

 

Bu dört basit adımdan sonra sizler de Instagram işletme hesabınızı kişisel hesaba geçirebilir ve bireysel olarak Instagram kullanımı yapabilirsiniz.

 

Instagram İşletme Hesabından Kişisel Hesaba Geçme

 

Instagram İşletme Hesabı Açma Ücretli mi?

 

Instagram’da işletme hesabı açmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Instagram İşletme Hesabı Açma Ücretli mi sorusudur. Hayır, kişiler herhangi bir ücret ödemeden Instagram işletme hesabı açabilmekte ve kullanabilmektedir.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax